Hjem >

Foredragsholdere >

Alexander Wisting

Alexander Wisting

Forfatter, regissør og filmskaper

Oldebarnet til Roald Amundsens mest betrodde mann -
Oscar Wisting

Amundsen var tidenes beste polfarer -
konkurransefortrinnet lå i teknologien

Mennesket har alltid strukket seg langt for å vinne, noe som gjennom alle tider har vært med å skape teknologisk utvikling. Roald Amundsen var vår tids råeste og beste polfarer og oppdager. Han vant frem ved å benytte og utvikle teknologi. Videre spisset han alltid sitt lags kompetanse på den teknologi de valgte slik at de ble beste på dette. Da Amundsen fløy over Nordpolen i Luftskipet Norge i 1926 være Oscar Wisting en del av mannskapet. På FiberMagi vil Wisting sitt oldebarn Aleksander Wisting fortelle om bruk av teknologi i Amundsen tid og trekke paralleller til teknologisk utvikling i 2023.

Alexander Wisting (f. 1965) er forfatter, regissør og filmskaper. Han har laget serier og dokumentarfilmer for TV og kino i Norge og internasjonalt. Han er oldebarnet til Oscar Wisting, som sammen med Roald Amundsen var først både på Syd- og Nordpolen. Alexander Wisting har tidligere skrevet biografier om både Roald Amundsen og Hjalmar Johansen på Kagge forlag.

Om konferansen

Fiber – en del av Norges infrastruktur

På Årets FiberMagi vil vi se på sammenhengen mellom de forskjellige typene kritisk infrastruktur. Hvordan de påvirker livene våre – både hver for seg og samlet.

16 mars 2023 

Registrering fra 09:00

Programmet starter 11:00

Flere av våre foredragsholdere

Takk for din påmelding!

En bekreftelse er sendt til deg på e-post.